Dryckesprovningar

Nedan ett urval av olika teman man kan välja på.

 

Jag håller och arrangerar dryckesprovningar i stadigt ökande antal.

För konferensgrupper, kompisgäng, Munskänkarna, företag, vinklubbar.

 

"På spåret"
Tillsammans med Olle Nordahl gör vi en provning baserad på TV-programmet På Spåret. Fredrik ikläder sig rollen som Oldsberg/Luuk, Olle är kvällens domare Hellberg/Lindström. Vi provar oss igen 5 olika viner, där vi till varje vin beger oss på en resa med frågor på samma vis som i TV-varianten. Vi reser till provningsvinernas ursprung. Man kan alltså både med våra kluriga frågeställningar samt med vinet finna ledtrådar till svaret. Till varje vin så kommer det även en extrafråga. Efter varje vin redovisar vi svaret på frågan samt att vi grundligare presenterar det vin vi provat. Man tävlar i lag om 4 alt. 6 alt. 8 personer. Vid denna provning bör man vara minst 40 st samt att deltagarna har en liten grundkunskap i vin.
 
Vin nr 1-2. Vi kör en testfråga så att alla förstår upplägg och regler. 2st vita viner, till dessa serveras lämpligen en passande förrätt.

Vin nr 3-5. 3st röda viner, till dessa serveras lämpligen en passande varmrätt.

Rättning & prisutdelning

----------------------------------------

 

"Vinnande karaktärer i seriens tecken" 

En vinprovning som jag satt samman, den är unik, nyskapande och har varit mycket uppskattad. Temat är för gästerna hemligt. Man bjuder in till en provning av 5 röda viner från 5 olika länder med 5 olika druvor. Huvudtemat är att inför varje vin så visas en liten film om ca ½-1 minut med en karaktär och känd seriefigur. Utifrån denna karaktär/figur så presenteras vinet på ett både informativt, lärorikt men även lättsamt och roligt vis. En provning som arrangerats vid ett flertal tillfällen och rönt stor uppskattning.

 

"Kul historia till vinande kanoner"

 

Vi provar 5 olika viner som jag knyter samman med sitt ursprung med historia från landet det kommer ifrån, någon kul historia hoppar även in. Varje vin inleds med en liten film om ca ½-1 minut. Lite lagom långsökt samt garanterat presenterat på ett vis som ni aldrig hört förut. Självklart så finns informationen, allvaret, vinpresentationen med under den lite mer lättsamma provningen.
 

"Genier & Galenskaper"

En hyllningsprovning i sex akter/viner. Geniförklarade personer i vinvärlden samt vissa med anknytning till vinvärlden presenteras på ett roligt lärorikt vis. Med lite musik, lite korta filminslag och prat så testar vi oss igenom 1öl samt 5 viner. En lagom "Galen" men ännu icke "Geni"-förklarad provning utlovas.

 

 

"Rom Music Quiz"

En happening med rom, musik, humor!! Olika Rom och insupande av lärdom. Ett annorlunda sätt att lära sig mer om destillatet Rom.

 

Det presenteras 15st frågor vissa med musik och på temat "Rom" med lagom kluriga frågor. Quizen genomförs med 5st rom á 2cl som serveras till var 3:dje fråga. Man kan tävla inviduellt eller som lag. Denna provning kan självklart även göras på andra drycker såsom whisky, vin m.m. Ni väljer!!

 

Vinprovning "Druvprovning"

Vi provar 5 olika viner från 5 olika länder i 5 olika världsdelar gjorda på 5 olika druvor!! 2st vita viner samt 3st röda viner.


Vi provar dessa på ett lättsamt vis där vi går igenom bl.a. vinländer, druvor, produktion, lagring, fat, lagar, kul historia m.m. De utvalda vinerna kommer att vara mycket typiska för sin druva så att man på ett lätt sätt lär sig dem och skall kunna finna dem i framtida provningar

 

Vinprovning "Gamla världen"

Vi provar 5 viner och berättar bl.a. om dess ursprung, druvor, produktion, lagar och länder. Gamla världen är de klassiska Frankrike, Italien, Spanien och Portugal. Med tanke på det är bara 4 länder och vi skall prova 5 viner smyger vi in en outsider från "Nya världen" Kan vi finna den, matchar den gamla världen?

 

Vinprovning "Nya världen"

Vi provar 5 viner från Nya världen. Länder som kan dyka upp är bl.a. Australien, Sydafrika, USA, Argentina, Nya Zeeland, Chile m.fl. Gör de vin lika bra som i gamla världen? Detta kommer vi upptäcka. Här kan man välja om man enbart vill prova vita viner, röda viner eller en mix av dem båda
 

Ölprovning

Vi provar 6 sorters öl med olika karaktär och berättar om provningsteknik, tillverkning och länder. "Reinheitsgebot" den berömda renhetslagen som instiftades i Tyskland år 1516, vad betyder den? Öl är kultur och historia samt en fenomenal törstsläckare.

 

Whisky/Whiskeyprovning

En grundläggande whiskeyprovning där vi provar oss runt i världen och de olika stilarna. Vi provar 5 sorters Whisky/Whiskey och berättar om provningsteknik, tillverkning, länder, lagar, myter, historia

 

Cognacsprovning

Vi provar 4 sorters Cognac samt 1st Armagnac, detta mytomspunna destillat med dess historia och berättar varför cognac endast får tillverkas i cognac, tillverkning, lagring, varför finns det svensk cognac? Cognac är den mest kända avecen och är ett måste för många i samband med kaffet efter en middag.

 

Romprovning

Vi provar 5 sorters rom, allt från hemska ungdomsminnen till finaste fatlagrade rom. Rom är ett destillat som de flesta tror är vitt och blandat med cola. Så fel man kan ha, denna provning brukar ge en helt ny upplevelse för många. Många har blivit "frälsta" och på egen hand fortsatt att utforska den härliga romvärlden

 

Destillat cross over

Varför hålla oss till sort när vi kan testa lite av allt Vi provar Calvados, Rom, Whisky, Armagnac och Cognac. Vad är skillnaderna, nya favoriter, tillverkning, lagar, fat m.m.

 

Håll utkik för här kommer att fyllas på med nya teman och provningar löpande!!